Klassiske biler i Dyrehaven

Hver onsdag mødes der et hav af forskellige klassiske biler ved Eremitageslottet i Dyrehaven. Det skulle vi selvfølge også prøve at være med til. Vi fik derfor støvet vores egne biler af og cruiset sammen ud til Hjortekær porten.

 


Turen op mod Eremitageslottet er er af de smukkeste ture, man kan opleve at køre på. De bølgede græsarealer skaber en flot dal, som grænser op til de store træer som er i fuld blomstring. Vejen bugter sig igennem dalen og giver god mulighed for at se nogle af de mange krondyr som færdes i Dyrehaven. Dertil mødes man af det storslåede Emitage Slot, der pryder synet for enden af den lange flotte vej.
Snuser man for en kort stund ind, så strejfes lugtesansen af den søde duft af uforbrændt benzin. Det har måske noget at gøre med, at vi kører lige bag hinanden, hvor Emils buldrende Dodge Coronet med en 440cui V8 ligger forrest, og sender de mange forbrændte liter direkte mod os andre. Men igen, det er absolut ikke noget vi klager over.

 

Den smukke vej ender, og blikket flyttes fra det smukke Emitage slot og de ca. 100 hjorte, til de smukke klassikere der pryder øjet! Vi bliver mødt af alt fra en fuldt restaureret Triumph TR6, til en original patineret Folkevogns Bobbel, til en præsident vogn ude lige nemlig en flot sort Lincoln Continental.

Diversiteten i mærker, serier og generelt klassikere vi møder, er noget af det der er fantastisk ved veteranbilstræf. Når de lange amerikanske slæder på en 5-6 meter slænger sig ved siden af de små klassiske bobler, så er bringer det lidt varme til hjertet. Samtidig opstår der også et interpersonelt dilemma om, hvilken man egentlig helst så i garagen, og ender da ofte ud i, at man ville vælge begge til garage pladsen.

På trods af, at hver træf dag og en tur i de ældre damer er en god dag, så var vejrguderne dog ikke med os denne onsdag. Det var blæsende og koldt, så der var ikke så mange besøgende som der ellers ville være på en flot solskinsonsdag. Vi anbefaler dog andre som endnu ikke har været der ude at køre en tur forbi, tag aftensmad med og nyd udsigten af flotte klassiske biler samt Dyrehavens flotte skove.
Og ikke for at prale, men en T3’er er det ultimative træf køretøj! Her kan du både få varm kaffe og kolde øl, mens omgivelserne er prydet af ligesindede biler og folk. Det bliver vi ikke trætte af lige foreløbig!

 

   

Forrige
Forrige

Klassiker tirsdag på Toldboden

Næste
Næste

Danmarks måske billigste veteranbiler